In Americanos: in het spoor van de migranten naar de VS

Bekijk nu online ‘Americanos’ van Stef Biemans, een Nederlandse journalist die al jaren in Nicaragua woont. In de vijfdelige reeks Americanos volgt hij het spoor van migranten die vanuit Guatemala naar de Verenigde Staten trekken.

In Europa hebben wij vooral oog voor immigranten uit Afrika en het Midden-Oosten, maar de grootste migrantencorridor ter wereld loopt vanuit Guatemala door Mexico naar de Verenigde Staten. De meeste migranten lukt het niet om tot in Amerika te raken. Maar voor president Trump zijn het er nog altijd te veel. Dus wil hij een muur. In de vijfdelige reeks Americanos reist Stef Biemans langs de route van de migranten vanuit Latijns-Amerika naar de grens met de VS, waar de woestijn wacht.

Wat brengt mensen zover om de vrijwel onmogelijke tocht te maken? En waar dromen ze onderweg van? En wat als het wél lukt? Voelen de latino’s die het gehaald hebben zich een winnaar? Is hun Amerikaanse droom dan uitgekomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *